Hogyan mutassak be egy új kutyát a meglévő kutyámnak?

Egy új kölyökkutyával bővíteni az otthonát izgalmas élmény lehet, de fontos, hogy az átmenet mindkét kutya számára zökkenőmentesen menjen. Íme néhány tipp, hogyan vezetheted be őket biztonságosan és sikeresen:

Felkészülés

Mielőtt hazahoznád az új kölyköt, kezdd a meglévő kutyáid ketrectanításával és az új kutya szobatisztaságra nevelésével, hogy megismerje a környezetét, és tudja, hogyan viselkedjen benne.

Ez segít csökkenteni a stresszt is, amikor az új kölyök megérkezik. Emellett próbálj meg két külön helyet kialakítani mindkét kutya számára – ez lehet olyan egyszerű, mint két kutyaágy felállítása a ház különböző részein, vagy mindkét kölyöknek saját ketrecet biztosítani.

Lassú bevezetés

Amikor eljön a bemutatás ideje, kezdd azzal, hogy egy ajtón/kapun keresztül találkoznak, amíg még külön vannak. Ez lehetővé teszi számukra, hogy fizikai érintkezés nélkül ismerkedjenek meg egymással; és ha minden jól megy, akkor ezután folytathatod a felügyelt látogatásokat a szabadban vagy a sétákon (ha engedélyezett).

Győződj meg róla, hogy mindkét kutya számára rengeteg jutalomfalat áll rendelkezésre a találkozások során, hogy a dolgok pozitívak maradjanak és bizalmat építsenek!

Az interakciók figyelemmel kísérése

Miután a kölykök bemutatkoztak egymásnak, továbbra is figyeld a kutyák közötti interakciókat, és figyelj az agresszió vagy a kellemetlen érzés bármilyen jelére. Ha konfliktusok merülnek fel, maradj nyugodt, és szükség esetén avatkozz közbe – a helyzetek gyors elsimítására jó módszer, ha játékkal/jutalomfalattal eltereled a kutyák figyelmét, azonnal szétválasztod őket, és máshová irányítod a figyelmüket.

Következtetés

Egy új kutya bevezetése az otthonodba türelmet és kitartást igényel – de megfelelő előkészítéssel és gondos megfigyeléssel biztosítani tudod, hogy mindenki harmonikusan kijöjjön egymással!