Mennyi vizet kell innia egy kutyának naponta?

A megfelelő mennyiségű víz biztosítása a kutyus egészségéhez és jólétéhez elengedhetetlen. Nemcsak a forró nyári napokon segít hűsíteni őket, hanem minden más testi funkciót is támogat, például az emésztést, a tápanyagok felszívódását és még a méregtelenítést is!

Hidratációs szükségletek

A pontos vízmennyiség, amelyre kutyádnak naponta szüksége van, számos tényezőtől, például az életkortól, a mérettől és az aktivitási szinttől függően változhat; általánosságban azonban elmondható, hogy a felnőtt kutyáknak naponta legalább 30ml vizet kell fogyasztaniuk testsúlykilónként. A kölyökkutyáknak viszont valamivel többre van szükségük – körülbelül 30-60ml testsúlykilogrammonként naponta, hogy biztosítsák a folyadékpótlásukat.

A bőséges vízellátás módja

Amikor arról van szó, hogy bundás barátod elegendő H2O-t kapjon a nap folyamán, többféle módszerrel is gondoskodhatsz a bőséges vízellátásról:

  • Friss vizes tálak – Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy biztosíts, hogy mindig friss vizes tálak álljanak a kölyök számára, és elegendő folyadékhoz jussanak. Próbálj meg több tálat felállítani a ház körül, hogy bárhol is tartózkodik a kölyök, mindig legyen egy elérhető forrás a közelben!. Ügyelj arra, hogy ezeket rendszeresen tisztítsd és töltsd újra – mivel a pangó vagy tisztátalan víz fokozhatja a baktériumok szaporodását, ami emésztési betegségekhez vezethet.
  • Nedves/konzerv eledel – A konzervek (amelyek akár 80% nedvességet tartalmaznak) hozzáadása a rendszeres étrendjükhöz segíthet a hidratáltsági szint kiegészítésében – csak győződj meg róla, hogy egy tál friss vizet is hagytál! Ez a fajta eledel akkor is nagyszerű, ha a kutyusod nem túl lelkes a tálból való iváshoz!
  • Ízesített finomságok – A kutyák szeretik a finomságokat és a finomságokat; miért ne próbálnál meg egy kis ízt adni a keverékbe, ha olyasmit ad neki, amit igazán szeret?
  • Például az alacsony kalóriatartalmú jégkockák vagy a húsleves alapú rágcsálnivalók nagyszerű módja annak, hogy a kutyusát több ivásra ösztönözd anélkül, hogy aggódnia kellene az extra kalóriák vagy a hozzáadott cukor miatt.

Következtetés

Hihetetlenül fontos a kutyusaink általános jóléte szempontjából, hogy megfelelően hidratáltak maradjanak. Az alábbi tippek betartásával reméljük, hogy sok, könnyen elérhető édesvízforrást tudsz majd biztosítani négylábú társad számára!